ua en ru

На прохання української сторони крайній термін передоплати за газ перенесений на 10 червня, - "Газпром"

На прохання української сторони крайній термін врегулювання проблем з платежами за поставлений природний газ перенесений на вівторок, 10 червня 2014 р.

На прохання української сторони крайній термін врегулювання проблем із платежами за поставлений природний газ перенесений на вівторок, 10 червня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба ВАТ "Газпром".

У російській компанії пояснюють, що таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що 9 червня в Україні вихідний день.

Повідомляється, що домовленість про це була досягнута в ході сьогоднішньої робочої зустрічі в Берліні між головою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером (на передньому плані фото) і головою НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим. На зустрічі обговорювалося широке коло питань двостороннього співробітництва в газовій сфері.

Зазначимо, загальна заборгованість України за поставлений російський газ на даний момент становить 4,455 млрд дол.: 1,454 млрд дол. - за листопад-грудень 2013 р. і 3 млрд дол. - за квітень-травень 2014 р.

Російський газовий монополіст прийняв рішення перевести "Нафтогаз" на передоплату з початку червня цього року.

2 червня "Нафтогаз" погасив заборгованість за I квартал 2014 р., перерахувавши 786 млн дол. У зв'язку із цим переведення на передоплату було перенесене на 9 червня.