ua en ru

За останніми даними, в результаті залізничної аварії у Польщі постраждали 56 людей, одна загинула

За останніми даними, кількість поранених в результаті залізничної аварії у Польщі зросла до 56 людей, повідомляє польський телеканал TVN 24. Раніше повідомлялося про 30 поранених. Також стало відомо, що в аварії загинула одна людина, а не чотири, як повідомлялося раніше. Всі постраждалі направлені в найближчі лікарні, стан трьох з них лікарі оцінюють як тяжкий.

Аварія пасажирського поїзда, який слідував за маршрутом Варшава - Катовіце, сталася о 17:15 за київським часом приблизно на середині шляху, в районі станції Баби (33 км від Лодзі). Перший за локомотивом вагон перекинувся на бік, три вагони встояли, але зійшли з рейок. Поїзд зійшов з рейок недалеко від стрілки. Всього в поїзді перебували 280 пасажирів при місткості 286 посадочних місць. Причина аварії поки не встановлені.

Відомо, що машиніст поїзда був тверезий. Він уцілів при аварії, але зараз не може давати свідчення, тому що перебуває в стані шоку.

На місце події вилетіли шість поліцейських і пожежних вертольотів, також в район аварії прибула міністр охорони здоров'я Польщі Єва Копаш і прем'єр-міністр Дональд Туск.