ua en ru

За неофіційними даними, Groupon відмовилася від пропозиції про покупку з боку Google

Американська Groupon, власник однойменного інтернет-порталу, який надає в глобальній мережі знижки на товари і послуги, відкинула пропозицію Google про свою покупку. Таку інформацію розповсюдило Reuters з посиланням на ряд американських ЗМІ, що опублікували коментарі джерел, близьких до переговорів щодо цієї угоди. За твердженнями джерел, Groupon вважає за краще залишитися незалежною, і планує в найближчому майбутньому провести первинне розміщення своїх акцій на біржі (IPO), передає РБК.
Варто відзначити, що представники Groupon відмовилися коментувати інформацію про можливу операцію. Офіційних коментарів від Google поки також не надходило.
Нагадаємо, 1 грудня ц.р. з'явилася інформація про те, що інтернет-гігант Google близький до покупки американської компанії Groupon Inc. Повідомлялося, що ймовірна угода може стати найбільшою в історії Google - очікується, що її вартість складе 5-6 млрд дол.
Google керує найпопулярнішою в світі пошуковою системою. Компанія, зокрема, займає близько 66% ринку інтернет-пошуку в США.
Компанія Groupon була заснована в 2008 р. і дозволяє зареєстрованим користувачам купувати знижки на різні товари і послуги. В даний час Groupon представлена в 35 країнах світу, а кількість користувачів порталу досягає 35 млн чоловік. У серпні ц.р. Groupon Inc. вийшла на російський та японський ринки: компанія придбала російський аналог Groupon - компанію Darberry і японську Qpod.