ua en ru

За неофіційними даними, бойовики "Аль-Кайєди" захопили м. Зінджібар на півдні Ємену

Ісламські бойовики захопили прибережне місто Зінджібар на півдні Ємену, передає РБК з посиланням на Reuters. "Близько 300 ісламських бойовиків, в їх числі члени "Аль-Кайєди", 27 травня 2011 р. захопили контроль над містом", - цитує агентство слова очевидця.
Зінджібар - столиця єменської провінції Абьян, в якій активно діють бойовики-ісламісти, в тому числі прихильники "Аль-Кайєди". На початку травня 2011 р. в Зінджібарі в результаті вибуху, відбулися зіткнення і було вбито дев'ять осіб. П'ятеро солдатів загинули, коли був підірваний військовий автомобіль, після чого відбувся бій, під час якого загинули четверо цивільних осіб.
Раніше в цьому місяці єменське Міністерство оборони повідомило про ліквідацію двох лідерів крила єменського крила "Аль-Кайєди". Знищеними бойовиками були брати Мусаід і Абдулла Мубарак. Обидва лідери були вбиті в провінції Шабва, розташованої на півдні країни. Бойовики були усунені за допомогою безпілотного літака, який наніс авіаудар по території, де вони знаходилися.
Нагадаємо, 2 травня 2011 р. був усунутий голова "Аль-Кайєди", Усама бен Ладен. Він був убитий в особняку в м. Абботтабад в 50 км від Ісламабаду (Пакистан) в результаті наземної операції за підтримки з повітря.