ua en ru

За неофіційними даними, Берлусконі проведе дострокові вибори в березні 2012 р

Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі домовився з опозицією про проведення дострокових парламентських виборів у березні 2012 р. Така інформація сьогодні з'явилася в італійській пресі, передає Reuters.
Як повідомляють італійські ЗМІ, домовленість була укладена раніше сьогодні між главою уряду і Умберто Боссі, лідером партії "Ліга Півночі", яка входить у правлячу коаліцію. В обмін на ухвалення реформи про підвищення пенсійного віку з 65 до 67 років Берлусконі заявив, що проведе дострокові вибори в парламент і піде у відставку.
Напередодні початку другого етапу саміту ЄС в Брюсселі Італія відчуває тиск з боку країн-учасниць союзу. Лідери низки країн, у тому числі Президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер ФРН Ангела Меркель, зобов'язали Італію провести низку економічних реформ. Ситуація в країні викликає занепокоєння інвесторів: держборг у розмірі 1,9 трлн євро і стагнуюча економіка змушують їх сумніватися в тому, що країна уникне долі Греції.
Нагадаємо, раніше в цьому році Берлусконі заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на пост прем'єр-міністра Італії в 2013 р.