ua en ru

За деякими даними, лівійські опозиціонери безладно вбивають чорношкірих в країні

За деякими даними, лівійські опозиціонери безладно вбивають чорношкірих в країні, тому що не розрізняють працівників-мігрантів і найманих військовослужбовців, що воювали на стороні полковника Муаммара Каддафі. Про це повідомив голова комісії Африканського союзу Жан Пінг. Він уточнив, що це одна з причин, чому Африканський союз не визнає Перехідну національну раду Лівії як тимчасовий уряд, передає Associated Press.
За його словами, опозиціонери "вбивають нормальних робочих", приймаючи їх за військових найманців. Пінг закликав повстанців бути уважнішими.
Нагадаємо, з лютого 2011 р. в Лівії йде громадянська війна. Країна розділилася на прихильників Каддафі і на його супротивників. Після цього на стороні останніх в конфлікт втрутилося НАТО, заручившись відповідною резолюцією Організації Об'єднаних Націй.
Тим часом місцезнаходження самого Каддафі все ще невідоме. Голова Перехідної національної ради Мустафа Абел Джаліл вже пообіцяв чесний суд всім спільникам лівійського лідера. Він також заявив, що нагорода за упіймання диктатора живим або мертвим може бути збільшена найближчим часом. Нагадаємо, на даний момент вона складає 1,6 млн дол.