ua en ru

За даними з "чорних ящиків" Boeing-777, причиною аварії стала масова вибухова декомпресія, - інформцентр РНБО

Дані бортових самописців Boeing-777 "Малайзійським авіаліній" вказують на те, що причиною руйнування і падіння лайнера стала масова вибухова декомпресія.

Дані бортових самописців Boeing-777 "Малайзійським авіаліній" вказують на те, що причиною руйнування і падіння лайнера стала масова вибухова декомпресія. Про це під час брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Експерти комісії з вивчення причин катастрофи Боїнга-777 повідомили, що дані бортових самописців вказують на те, що причиною руйнування та падіння літака стала масова вибухова декомпресія через численні осколкові ураження від ракетного вибуху", - заявив Лисенко.

Також, за його словами, терористи продовжують перешкоджати експертам потрапити на місце катастрофи лайнера.

Зазначимо, вибухова (або неконтрольована) декомпресія - це несподіване падіння тиску повітря в закритому об'ємі, наприклад, внаслідок розгерметизації салону літака.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 193 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 43 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влада України стверджуює, що літак збили бойовики. У той же час бойовики заперечують свою причетність до інциденту.