ua en ru

ПНР Лівії: Вибори в національний конгрес відбудуться не пізніше ніж через 8 місяців

Вибори в національний конгрес Лівії, який повинен підготувати проект нової конституції країни і сформувати новий уряд, відбудуться не пізніше ніж через вісім місяців. Про це повідомив прем'єр-міністр Перехідної національної ради (ПНР) країни Махмуд Джібріль, передає Reuters.
"Перші вибори в національний конгрес країни відбудуться через вісім місяців максимум, - заявив Джібріль. - Перед ним стоятимуть два завдання: підготовка проекту конституції, за якою пройде референдум, і формування перехідного уряду, повноваження якого будуть дійсні до проведення перших президентських виборів".
Нагадаємо, 20 жовтня 2011 р. колишній лівійський лідер Муаммар Каддафі, який правив країною більше 40 років і перебував у бігах з серпня 2011 р., був убитий, коли автоколона поваленого глави держави намагалася вирватися з обложеного м. Сірта. Спочатку авіація НАТО завдала по ній удар, змусивши повернути назад, потім конвой був атакований бійцями ПНР.
У лютому 2011 р. в Лівії почалася громадянська війна між прихильниками Каддафі і його супротивниками, які створили ПНР і оголосили її законною владою в країні. На боці останніх в конфлікт втрутилося НАТО після відповідної резолюції Ради безпеки ООН. В кінці серпня поточного року за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНР взяли столицю країни, Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним більше 60 держав світу.