ua en ru

ПНС Лівії просить НАТО продовжити місію в країні ще на один місяць

Перехідна національна рада Лівії просить Північноатлантичний альянс продовжити операцію в країні ще на один місяць. "Незважаючи на смерть полковника Муаммара Каддафі і повалення колишнього режиму, представники ПНС просять міжнародні сили затриматися як мінімум ще на 30 днів", - повідомив в Бенгазі міністр нафти і фінансів Лівії Алі Тархун, передає італійське агентство Agenzia Giornalistica Italia (AGI).
Напередодні Північноатлантичний альянс оголосив про те, що місія в Лівії завершиться 31 жовтня.
Нагадаємо, в лютому цього року в Лівії почалася громадянська війна між прихильниками Каддафі і його супротивниками, які створили ПНС і оголосили його законною владою в країні. На боці останніх в конфлікт втрутилося НАТО після відповідної резолюції Ради Безпеки ООН. Наприкінці серпня за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНС взяли столицю країни - Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним більше 60 держав світу, включаючи Російську Федерацію.
Каддафі був убитий 20 жовтня ц.р. при боях за своє рідне місто Сирт. Відомо, що спочатку прихильникам ПНС вдалося взяти його живим. Ряд країн-членів ООН уже висловлював вимога провести розслідування обставин його смерті.