ua en ru

ПНР Лівії має намір офіційно оголосити про кінець громадянської війни в країні 23 жовтня

Перехідна національна рада (ПНР) Лівії має намір 23 жовтня 2011 р. офіційно оголосити про кінець громадянської війни в країні, з цієї нагоди відбудеться урочиста церемонія, передає Associated Press з посиланням на представника ПНР Абделя-Рахмана Бусина.
Раніше повідомлялося, що відповідне оголошення буде зроблено сьогодні в Бенгазі, головному оплоті лівійських повстанців. Як очікується, оголошення про кінець громадянського протистояння дозволить новій владі країни розпочати демократичні реформи.
Раніше сьогодні прем'єр-міністр ПНР Лівії Махмуд Джибріль повідомив, що вибори в національний конгрес Лівії, який повинен підготувати проект нової конституції країни і сформувати новий уряд, відбудуться не пізніше ніж через вісім місяців.
Нагадаємо, колишній лівійський лідер Муамар Каддафі, який правив країною більше 40 років і перебував у бігах з серпня 2011 р., був убитий 20 жовтня 2011 р., коли автоколона поваленого глави держави намагалася вирватися з обложеного м. Сірта. Спочатку авіація НАТО завдала по ній удар, змусивши повернути назад, потім конвой був атакований бійцями ПНР.
У лютому 2011 р. в Лівії почалася громадянська війна між прихильниками Каддафі та його противниками, які створили ПНР і оголосили її законною владою в країні. На боці останніх в конфлікт втрутилося НАТО після відповідної резолюції Ради безпеки ООН. В кінці серпня поточного року за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНР взяли столицю країни, Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним більше 60 держав світу.