ua en ru

В полоні на Донбасі знаходяться до 300 українців, - Наливайченко

В полоні на Донбасі знаходяться до 300 українців, - Наливайченко Фото: Валентин Наливайченко

Голова СБУ стверджує, що "не жонглює цифрами"

В полоні у бойовиків на Донбасі знаходиться до 300 громадян України. Про це заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає прес-служба відомства в Facebook.

"Для нас дуже важливо, що, по-перше, всі списки і дані людей, про яких повідомили матері і родичі, у нас є. Ні на секунду ця робота не зупиняється. Ми сподіваємося, що в найближчі дні ми зможемо повідомити про звільнення громадян України, які незаконно утримуються криміналітетом або в Донецьку, або в Луганську", - повідомив Наливайченко.

Він нагадав, що питання повернення всіх заручників давно вирішене в рамках мінських домовленостей, і українська сторона готова до виконання цих домовленостей.

"І ми не відходимо від того, що є правда, яка повідомлена матерями та членами сімей. Їх дійсно, людей, яких шукають родичі, людей, які ще не повернулися додому, наших військових, волонтерів та представників МВС і Нацгвардії, до 300 осіб. Тому ми не міняємо, і ми не жонглюємо цифрами. Ми маємо об'єктивну картину, яку повідомили для нас мама, тато чи сім'я, яка свого часу зверталася", - додав Наливайченко.

Крім того, за словами глави СБУ, постійно діє зворотній зв'язок через центр звільнення людей, які незаконно утримуються.

Спілкування голови #СБУ Валентина Наливайченка із ЗМІ після завершення круглого столу щодо удосконалення порядку видачі перепусток на лінії зіткнення#АТО #перепустки

Posted by Служба безпеки України on 5 Май 2015 г.

Нагадаємо, СБУ запобігла теракт у Харкові на 1 травня.