ua en ru

Платина сьогодні дешевшає п'яту сесію поспіль

Платина сьогодні дешевшає п'яту сесію поспіль. Активний ф'ючерс на платину (жовтень) сьогодні торгується в діапазоні 1432,0-1451,9 дол./унція. Ціна останньої угоди з платиною на поточний час складає 1433,3 дол./унція , що на 9,4 дол нижче ціни закриття попереднього торгового дня , яка за підсумками торгів 12 вересня на Нью - Йоркській товарній біржі NYMEX склала 1442,7 дол / унція.

За попередні чотири сесії ( 12, 11, 10 і 9 вересня) офіційна ціна платини на NYMEX впала на 3,6%. Сьогодні котирування платини на NYMEX сповзли з початку дня ще на 0,7 % і просіли до найнижчого рівня приблизно за п'ять тижнів (з 7 серпня ) - до 1432,0 дол. /унція.

Платина дешевшає через зниження інвестиційного попиту на золото та інші дорогоцінні метали, що викликано ослабленням побоювань щодо ескалації військового конфлікту в Сирії, а також поліпшенням економічної ситуації в США. Як повідомило напередодні Міністерство праці США , кількість первинних звернень за допомогою з безробіття за підсумками звітного тижня, який завершився 7 вересня, скоротилося до 292 тис. - мінімум з січня 2007 р. Сильні дані по трудовій зайнятості в США напередодні забезпечили очікування згортання ФРС США програми монетарного стимулювання американської економіки, через що інвестиційний попит на золото, платину та інші дорогоцінні метали ослабів.

По всій видимості, сьогодні і в найближчі дні цінова динаміка котирувань платини на NYMEX буде обмежена рівнем підтримки 1420,0 дол. / Унція і рівнем опору 1480,0 дол./унція , вважають експерти .

З 9 серпня і по 6 вересня котирування платини на NYMEX протрималися вище цінової позначки 1500 дол./нція. У тому числі на торгів 27 серпня вони досягли максимуму за п'ять місяців - 1558,0 дол./унція , після чого інтерес до покупок платини пішов на спад