ua en ru

Платформа BeSmart для підготовки до ЗНО виведена на всеукраїнський рівень, - Степанов

Платформа BeSmart для підготовки до ЗНО виведена на всеукраїнський рівень, - Степанов Фото: Максим Степанов (УНІАН)

Раніше платформу впровадили в Одеській області

З 5 лютого 2017 року безкоштовна освітня онлайн-платформа для підготовки до ЗНО BeSmart, раніше впроваджена в Одеській області, виведена на всеукраїнський рівень, і доступна для вступників у ВНЗ по всій країні. Про це повідомив, автор проекту, голова Одеської обласної держадміністрації Максим Степанов на презентації онлайн-платформи Be Smart в Києві.

"Онлайн-платформа BeSmart була запущена в Одеській області в минулому році, і учні, які системно використовували її для навчання, отримали на ЗНО на 20-25 балів більше середнього рівня. Дуже важливо, що BeSmart вирішує проблему рівного доступу до здобуття освіти, в тому числі у віддалених населених пунктах. Крім того, онлайн-платформа надасть можливість підготовки до вступу в українські ВНЗ дітям на окупованих територіях. Окремо хочу зазначити, що платформа BeSmart є безкоштовною і завжди залишатиметься безкоштовною", - зазначив Степанов.

На презентації BeSmart міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що Міністерство рекомендувало застосування онлайн-платформи в навчальному процесі шкіл при підготовці до ЗНО.

"Країна отримала прекрасну можливість збагатити процес навчання в школі, зосередившись на підготовці до ЗНО, - зазначила Лілія Гриневич. - Над створенням курсів для платформи BeSmart працювали найкращі викладачі країни, які по-справжньому живуть своєю справою. Школярі, які живуть на окупованих територіях, як і школярі по всій Україні, тепер отримали доступ до курсів найвищого рівня".

За даними прес-служби ОДА, BeSmart – проект голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова. Це єдина в Україні лінійка онлайн-курсів, на якій розміщено понад 20 тисяч тестів і 2 тисячі уроків.

Онлайн-платформа була запущена в Одеській області у 2017 році. По кожному з предметів ЗНО Одеська область піднялася в рейтингу областей на 5-7 позицій, а з англійської мови – з 16 на 1 місце.

Раніше Міністерство освіти і науки повідомило, що реєстрація на ЗНО-2018 відбудеться 6 лютого 2018 року.