ua en ru

План по скороченню бюджетного дефіциту у Франції може бути зірваний, - Єврокомісія

Єврокомісія попереджає Францію: якщо терміново не вжити заходів, план по скороченню бюджетного дефіциту буде зірвано.

Комісар з економічних питань Оллі Рен таким чином натякнув, що курс нового керівництва країни і особисто Президента Франсуа Олланд може завести її в економічний глухий кут, повідомляє "Росія 24". Париж наполягає на створенні "стратегії зростання" для європейських країн, але, на думку загальноєвропейської влади, це не привід відмовлятися від взятих зобов'язань щодо зменшення бюджетної діри.

За прогнозами експертів комісії, дефіцит бюджету Франції в 2013 р. скоротиться на 0,2%, тобто з 4,4% до 4,2%. А економісти, опитані Reuters, і зовсім впевнені, що дефіцит зросте і досягне 4,6%. При цьому сам Франсуа Олланд і міністр фінансів П'єр Московічі стверджують, що всі поставлені раніше цілі будуть досягнуті. Тобто вже в 2012 р. діра в бюджеті зменшиться до 4,5%, а в 2013 р. опуститься до 3%. Цей рівень в єврозоні вважається максимально допустимим.

Нагадаємо, що Іспанія, швидше за все, отримає від Єврокомісії "відстрочку". Мадриду дозволили продовжити програму економії ще на один рік. Таким чином, країні потрібно буде звести дефіцит бюджету до 3% лише в 2014 р.