ua en ru

План Пентагону з узяття Ракки передбачає значне посилення сил США в Сирії, - WP

План Пентагону з узяття Ракки передбачає значне посилення сил США в Сирії, - WP Фото: американські військові у Сирії

Мова йде про скасування обмеження чисельності американських спецназівців і військових радників

Пентагон запропонував новий план наступу на сирійську Ракка, яку вважають своєю столицею бойовики "Ісламської держави". Цей план передбачає значне посилення американського військового угрупування в Сирії, повідомляє з посиланням на джерела у вашингтонській адміністрації The Washington Post.

Передусім мова йде про скасування обмеження чисельності американських спецназівців і військових радників. Наразі сирійським демократичним силам допомагає близько 500 осіб. План Пентагону передбачає, що їм доведеться бути ближче до лінії фронту, хоча і не брати безпосередню участь у бойових діях.

Крім того, військове відомство пропонує направити курдським і опозиційним загонам додаткове озброєння: атакуючі гелікоптери та артилерію.

Пентагон готував цей план близько місяця, а на початку тижня передав його президентові Дональду Трампу для детального вивчення.

Також видання зазначає, що ухвалення згаданого плану невигідне Туреччині, яка розглядає курдські збройні загони як загрозу і виступає категорично проти передачі їм додаткової зброї. Проте у Вашингтоні припустили, що жорстка позиція президента Реджепа Ердогана спрямована насамперед на внутрішнє споживання і пов'язана з майбутнім 16 квітня референдумом, у ході якого громадянам належить схвалити або відкинути збільшення його повноважень.

Нагадаємо, раніше в Сирії війська Башара Асада спільно з російською армією відбили Пальміру у бойовиків "Ісламської держави".