ua en ru

План мобілізації по Харківській області збільшено на 20-25%

План мобілізації по Харківській області збільшено на 20-25%

План мобілізації по 4 черзі (хвилі) по Харківській області збільшено на 20-25%. Про це повідомив кореспонденту РБК-Україна заступник військового комісара Харківського облвійськкомату, полковник Юрій Калгушкін.

"Замість заявлених раніше більше 1 500 осіб буде призвано близько 2 000. Також збільшено з 80 до 100 число одиниць автотранспорту та спеціальної техніки, що залучаються на потреби армії", - зазначив він.

За словами Калгушкіна, всі мобілізовані до відправки в армію пройдуть перепідготовку та додаткове навчання в навчальних центрах строком на 1,5 місяці. Термін проведення мобілізації в даний час уточнюється.

За його словами, певні складності виникають з явкою військовозобов'язаних у військкомати, в даний час вона становить близько 60%.

Змін у категоріях громадян, що не підлягають мобілізації, не відбулося. Мобілізації не підлягають: негідні за висновками медичних комісій, студенти та аспіранти денної форми навчання, опікуни непрацездатних родичів, особи, на утриманні яких знаходиться три і більше дітей не старше 18 років, і мають "бронь".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України проект закону "Про затвердження указу Президента України" Про часткову мобілізацію".