ua en ru

План заходів щодо нової державної політики у сфері клімату внесений на розгляд Кабміну

План заходів щодо нової державної політики у сфері клімату внесений на розгляд Кабміну Фото: Остап Семерак (kmu.gov.ua)

Документ містить перелік безпосередніх дій щодо адаптації до зміни клімату

У Кабінеті міністрів України на розгляді знаходиться план заходів щодо реалізації концепції державної політики у сфері зміни клімату у період до 2030 року. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба Мінекології.

Вказано, що документ містить перелік безпосередніх дій щодо адаптації до зміни клімату, а також протидії природним лихам та катастрофам, які можуть виникати у результаті цих змін.

"Торік уряд схвалив концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року. Концепція написана у дусі Паризької угоди. Вона також включає стратегію низьковуглецевого розвитку, в якій закладено довгострокове бачення переходу економіки України до моделі сталого розвитку або ощадливого використання природних ресурсів", - пояснив міністр і зазначив, що проект стратегії було винесено наприкінці вересня на публічне обговорення.

Крім того, наразі на розгляді у Кабміні знаходиться план заходів щодо реалізації концепції, який містить перелік безпосередніх дій щодо адаптації до зміни клімату.

"Ці документи не лише визначають нову національну кліматичну політику України, але й мають сприяти впровадженню поточних низьковуглецевих проектів. Це непростий шлях інтеграції принципів сталого розвитку у національні, регіональні та місцеві стратегії та системи розвитку", - резюмував голова Мінекології.

Нагадаємо, як повідомлялося, Міністерство екології та природних ресурсів України підготувало законопроект про екологічну стратегію до 2030 року.