ua en ru

"План Маршалла" може включати проекти по відновленню Донбасу

"План Маршалла" може включати проекти по відновленню Донбасу Фото: КПП біля в'їзду в місто Щастя (OSCE/Mariia Aleksevych)

План економічної допомоги Україні може передбачити відновлення будівель і мостів

Документ з робочою назвою "План Маршалла", повна назва якого "Новий європейський інвестиційний план для України та інших країн Східного партнерства", може включати проекти по відновленню Донбасу. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна Міф чи реальність: що таке "План Маршалла" для України і чи можна його реалізувати.

"Можливо, "План Маршалла" буде передбачати і якісь проекти на підконтрольних українському уряду територіях Донбасу. Приміром, відновлення доріг, мостів. Або навіть будівництво будинків для внутриперемещенных осіб", - йдеться в матеріалі.

Так, литовська сторона, яка виступила ініціатором проекту, пояснює, що вкладати кошти в реконструкцію Донбасу, підконтрольного Україні, це, звичайно, ризик, але запевняє, що, тільки досягнувши достатнього рівня розвитку України можна змусити Росію вивести свої війська і припинити підтримку терористів на окупованому Донбасі.

"Це ризик, який потрібно враховувати. Самий різний ризик. Одні кажуть, що гроші в Європі завжди знайдуться, але, що робити, щоб їх не розікрали? Корупція і олігархи тут. Якщо ми умовимо західних партнерів і просунемо такий план розвитку економіки України, по-моєму, це призведе до того, що Путін задумається взагалі, а що він робить у Східній Україні", - заявив ініціатор процесу, депутат Сейму Литовської Республіки Андрюс Кубілюс.

За його словами, головною метою російського президента є не дати Україні стати успішною державою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Заходу поки не вистачає чіткої стратегії по відношенню до України.