ua en ru

Пивоварський несе персональну відповідальність за свого призначенця Завгороднього, - Ігор Луценко

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський несе персональну відповідальність за дії свого призначенця, голову державного підприємства "Укрзалізниця" Олександра Завгороднього. Про це, коментуючи інформацію в ЗМІ, заявив народний депутат України, голова підкомітету зі зв'язків з громадянським суспільством Комітету з питань боротьби з корупцією Верховної Ради Ігор Луценко.

"Наявність фірм, оформлених на родичів чиновника, які працюють з держпідприємством, це конфлікт інтересів, який не був нейтралізований тим чи іншим способом. Це має ознаки корупції і тим слідчим органам, які за це відповідають, необхідно з цим розбиратися. Якщо міністр призначає когось без конкурсу, виходить, що міністр і несе за цю людину персональну відповідальність. Тобто, в політичному сенсі, все, що робить його призначенець, робить сам міністр. Якщо буде доведено, що там мали місце корупційні діяння, необхідно буде ставити питання про відставку самого міністра", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що оформлені на родичів Олександра Завгороднього компанії не тільки отримували підряди залізниці за завищеними цінами, але і держпідприємства заборгували за перевезення. Так фірма"А. С. Інжиніринг Груп" не розрахувалася із залізницею за транспортні послуги, а "Сферастрой Інвест", як випливає з перевірки КРУ, завищувала вартість робіт для Придніпровської залізниці на сотні тисяч гривень. Обидві компанії укладали договори з Придніпровською дорогою, коли Завгородній займав на ній керівні посади.

14 липня в кризовому Українському медіа-центрі Олександр Завгородній заявив, що компанія, оформлена на його родичів,ніколи не працювала з залізницею.

В. о. голови Адміністрації залізничного транспорту Олександр Завгородній став за розпорядженням міністра інфраструктури Андрія Пивоварського. Сам Завгородній заявив, що не бачить сенсу в проведенні конкурсу.