ua en ru

Пивоварський і Бейлін повинні відповісти за публічну брехню Завгороднього, - Геращенко

За публічну брехню нового глави "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього, який заявив, що будівельна компанія його сім'ї не співпрацює з залізницею, повинен відповісти міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. Про це заявив народний депутат Антон Геращенко.

"Я вважаю, що тут є конфлікт інтересів. Для цього і повинне бути створене антикорупційне бюро, яке б займалося відстеженням подібного роду випадків, попередженням їх і притягненням до відповідальності за них", - зазначив парламентарій.

Геращенко повідомив, що за кадрові рішення, які приймаються радником глави АП Михайлом Бейліним, відповідальність буде нести міністр інфраструктури і прем'єр-міністр.

"Судячи з того, що я чую з різних сторін, з боку Адміністрації Президента є якийсь радник, який впливає на міністра з кадрових питань - це дуже погано. Потрібно уточнити у пана Бейліна, що він думає з цього приводу, і у пана Пивоварського. Тому що відповідальність за неякісні кадрові призначення буде нести міністр або прем'єр-міністр, а радники залишаться осторонь", - заявив нардеп.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що у нового глави "Укрзалізниці" Олександра Завгороднього виявлена сімейна будівельна фірма "А. С. Інжиніринг Груп" (зареєстрована на сина і брата керівника УЗ), яка не розрахувалася із залізницею за транспортні послуги. Ще одна сімейна компанія "Сферастрой Інвест", як випливає з перевірки КРУ, завищувала коштувати робіт при проведенні будівельних робіт для Придніпровської залізниці (Придніпровська залізниця). Обидві компанії отримували підряди, коли Завгородній обіймав керівні посади на Придніпровській залізниці.

14 липня в кризовому Українському медіа-центрі Олександр Завгородній заявив, що компанія, оформлена його родичам, ніколи не працювала з залізницею.