ua en ru

Піротехніки ДСНС знешкодили 74 тисячі вибухонебезпечних предметів у 2016 році

Піротехніки ДСНС знешкодили 74 тисячі вибухонебезпечних предметів у 2016 році Фото: старі боєприпаси

В числі знешкоджених предметів 503 авіаційні бомби

Піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій з початку року вилучили та знешкодили 73 930 боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Для цього піротехніки здійснили 553 виїзди. В числі виявлених і знешкоджених предметів 503 авіаційних бомби.

В службі відзначають, досить часто застарілі боєприпаси знаходять громадяни на присадибних ділянках, полях, у лісах та парках, поблизу водойм, у будівлях, підвалах, а також на території колишніх полігонів.

Крім того, тривають роботи щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. 13 грудня на Луганщині у Станично-Луганському та Новоайдарському районах, виявлено та вилучено 59 боєприпасів. На території Донецької області впродовж доби знешкоджено 47 боєприпасів у Слов'янському, Волноваському районах та в містах Маріуполь і Мар'їнка.

"В разі виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати, намагатися самостійно знешкоджувати, здійснювати на предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Нагадаємо, в запорізькому міні-готелі від вибуху боєприпасів загинув підліток.