ua en ru

Пилипишин запропонував свій план виходу з політичної кризи

Кандидат у народні депутати у 223 виборчому окрузі (Шевченківський район, Київ), лідер громадського руху «Кияни передусім!» Віктор Пилипишин запропонував свій план виходу з політичної кризи, що склалася в Україні. У тексті три пункта. Про це повідомляє прес-служба громадського руху «Кияни передусім!».

«Негайна відставка діючого уряду і призначення технічного уряду, куди увійдуть представники всіх сторін. Призначення на 2 березня національного референдуму щодо зовнішньополітичного вибору України. Повернення до парламентсько-президентської республіки і негайні перевибори всіх гілок влади», - сказано в плані, що запропоновував Пилипишин.

Пилипишин підкреслив, що перебуває в опозиції до нинішньої системи влади і вірить, що демократія в Україні важливіше будь-якої партії або людей.

«Я за зміну існуючої системи, а не тільки партій та осіб. Нам потрібна система що забезпечить дотримання прав людини і розвиток країни в інтересах усіх громадян», - сказав він.

На думку Пилипишина використання насильницьких і екстремістських методів для усунення влади та становлення демократії - неприйнятні. Він нагадав приклад президента США Барака Обами.

«У 2012 році він виграв вибори з результатом 51,1 %, а частина - 48,9 % була налаштована проти нього. Але вони не вдавалися до радикальних дій. Уявімо, що завтра Президента силою позбавлять влади, а наступним стане Кличко. За рік те ж саме може статися і з ним. Коли ми зупинимося? Коли ми почнемо поважати демократію?», - запитав Пилипишин.