ua en ru

В Пхенчхані почалася церемонія закриття зимових Олімпійських ігор

В Пхенчхані почалася церемонія закриття зимових Олімпійських ігор Фото: закриття зимової Олімпіади (olympic.org)

У закритті Ігор беруть участь атлети з 92 країн

В південнокорейському Пхенчхані почалась церемонія закриття ХХІІІ зимових Олімпійських ігор. Про це повідомляється на офіційному Twitter-акаунті Ігор.

У "Параді націй" беруть участь атлети з 92 країн. Церемонія відбувається на The Pyeongchang Olympic Stadium. Український прапор несе олімпійський чемпіон в лижній акробатиці Олександр Абраменко.

Волонтери несуть прапори Кенії, Лівану, Сінгапуру, Ліхтенштейну, Азербайджану з-за того, що делегації держав вже покинули місце проведення Олімпіади.

Нагадаємо, 25 лютого - останній день змагань у рамках Олімпіади 2018. Сьогодні в Пхенчхані проходить урочиста церемонія закриття ХХІІІ зимових Ігор (13:00 за київським часом), а також відбувся фінальний етап змагань з бобслею, керлінгу, лижних гонок і хокею на льоду. Розіграли 4 комплекти олімпійських медалей.

Зазначимо, що першість за кількістю медалей на зимових Олімпійських іграх 2018, з урахуванням останнього змагального дня, - у Норвегії. Спортсмени норвезької збірної вибороли рекордну кількість медалей - 39 нагород, з них 14 золотих, 14 срібних, 11 брнозовых. На другому місці в медальному рейтингу Олімпіади - Німеччина з 31 медаллю, третє місце у Канади (29 медалей).