ua en ru

ПФТС запускає центрального контрагента.

ПФТС запускає центрального контрагента, передає "Комерсант-Україна". Біржа ПФТС отримала можливість запустити центрального контрагента через п'ять місяців після початку роботи незалежного торговця-зберігача на "Українській біржі".

Учора Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) затвердила відповідні зміни в "Правила ВАТ "Фондова біржа ПФТС", які будуть діяти до 14 липня 2010 р. "Оскільки питання діяльності центрального контрагента нормативно не врегульовано, ми доручили профільному департаменту прописати ці норми протягом року ", - розповів глава ДКЦПФР Сергій Петрашко. Після вступу в силу документа, який врегулює роботу ЦК, біржі знову повинні будуть змінити свої торговельні правила.
Торгівля через інтернет на ПФТС стала можлива із запуском 28 квітня минулого року системи PFTS NEXT. Але використання ЦК як посередника в угодах торговців і їхніх клієнтів дозволить запустити на біржі повноцінний інтернет-трейдинг. Центральний контрагент дозволить торговцям заощадити на ідентифікації клієнтів і збереже повну анонімність торгів.