ua en ru

Petropavlovsk розраховує залучити 500-600 млн дол. від IPO залізорудної бізнесу, - неофіційні дані

За неофіційними даними, британо-російська гірничодобувна компанія Petropavlovsk Plc. розраховує залучити 500-600 млн дол. від IPO свого бізнесу, не пов'язаного з видобутком золота і срібла, на Гонконгській біржі. Джерела, близькі до операції, також повідомили, що Гонконгська фондова біржа вже видала дозвіл на лістинг залізорудної підрозділи Petropavlovsk, передає РБК з посиланням на Reuters. За даними джерел агентства, премаркетинг IPO почнеться 13 вересня.
За деякими даними, Petropavlovsk планує розмістити 964 млн акцій компанії, яка управлятиме активами, не пов'язаними з видобутком дорогоцінних металів, у тому числі залізорудними операціями Petropavlovsk. Організацією угоди займаються Bank of America Merrill Lynch, UBS і BOC International.
Раніше сьогодні Petropavlovsk оголосила про досягнення "просунутій стадії" підготовки до IPO свого залізорудної підрозділи. Лістинг її бізнесу, не пов'язаного з дорогоцінними металами, на Гонконгській фондовій біржі запланований на жовтень 2010 р. і відбудеться за умови отримання остаточного дозволу від комітету з лістингу Гонконгської біржі, повідомила компанія.
Petropavlovsk вказала, що реорганізувала свої залізорудні активи в нову дочірню компанію IRC Limited, акції якої і будуть виводитися на біржу. Штаб-квартира IRC буде розташовуватися в Гонконгу, у компанії з'являться незалежна рада директорів і менеджмент. Виконавчим головою IRC призначений Джей Хамбро, а генеральним директором - Юрій Макаров.
Бізнес Petropavlovsk, не пов'язаний з видобутком золота і срібла, включає металургійні проекти на російському Далекому Сході і на північному сході Китаю. Мова йде про гірничорудних проектах на Куранахском родовищі в Амурській області, Кімканском і Сутарском родовищах в Єврейській автономній області, родовищах Гарінское і Костенгінское і флангах Гарінского, а також родовищі Великий Сейм (всі - в Амурській області). Крім того, в залізорудний дивізіон Petropavlovsk входять частки компанії в спільних проектах у Китаї з виробництва пентоксіда ванадію та титанової губки.
Petropavlovsk Plc. (До недавнього часу називалася Peter Hambro Mining) - перша з англійських гірничодобувних компаній зі 100-відсотковими російськими активами, що розмістила акції на Лондонській біржі альтернативних інвестицій.Група Petropavlovsk була створена в результаті об'єднання в 2009 р. золотодобувної Peter Hambro Mining і залізорудної Aricom.