ua en ru

Petropavlovsk Plc. планує вивести залізорудні активи на Гонконзьку біржу в жовтні 2010 р

Британська гірничодобувна компанія Petropavlovsk Plc., що працює в Росії, оголосила про досягнення "просунутої стадії" підготовки до IPO свого залізорудного підрозділу. Як йдеться в прес-релізі компанії, лістинг її бізнесу, не пов'язаного з дорогоцінними металами, на Гонконзькій фондовій біржі запланований на жовтень 2010 р. Обов'язковою умовою для цього є остаточний дозвіл на лістинг від гонконзьких біржових регуляторів, повідомляє РБК.
Petropavlovsk повідомила, що реорганізувала свої залізорудні активи в нову дочірню компанію IRC Limited, акції якої і виводитимуться на біржу. Штаб-квартира IRC розташовуватиметься в Гонконзі, у компанії з'являться незалежна рада директорів і менеджмент. Виконавчим головою IRC призначений Джей Хамбро, а генеральним директором - Юрій Макаров.
Бізнес Petropavlovsk, не пов'язаний із видобутком золота і срібла, включає металургійні проекти на російському Далекому Сході і на північному сході Китаю. Мова йде про гірничорудних проектах на Куранахськом родовищі в Амурській області, Кімканському і Сутарському родовищах в Єврейській автономній області, родовищах Гарінське і Костенгинське і флангах Гарінського, а також родовищі Великий Сейм (все - в Амурській області). Крім того, в залізорудний дивізіон Petropavlovsk входять долі компанії в спільних проектах в Китаї по виробництву пентоксида ванадію і титанової губки.
У червні ц.р. Petropavlovsk подала заявку на лістинг свого підрозділу по виробництву недорогоцінних металів на Гонконзькій фондовій біржі, проте до теперішнього часу плани компанії, IPO, що стосуються залізорудних активів, не були прояснені. Представники Petropavlovsk заявляли про плани розміщення, але не виключали інших стратегічних можливостей.
Petropavlovsk Plc. (до недавнього часу називалася Peter Hambro Mining) - перша з англійських гірничодобувних компаній з 100-процентними російськими активами, така, що розмістила акції на Лондонській біржі альтернативних інвестицій. Група Petropavlovsk була створена в результаті об'єднання в 2009 р. золотодобувної Peter Hambro Mining і залізорудною Aricom.