ua en ru

Петренко заявив, що до введення візового режиму з РФ юридично все готово

Петренко заявив, що до введення візового режиму з РФ юридично все готово Фото: Павло Петренко (©Виталий Носач)

Мін'юст готовий допомогти МЗС запустити цей процес

Голова Міністерства юстиції України Павло Петренко заявив, що юридичні механізми готові до впровадження візового режиму з Російською Федерацією. Про це він сказав журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

На думку міністра, введення візового режиму з Росією є актуальним питанням для України. Він пояснив, що це технічне питання, і Україна готова до його реалізації.

"Юридичні механізми готові абсолютно... Я думаю, що ми як команда Міністерства юстиції допоможемо нашим колегам з МЗС, які будуть фактично фронтувати цей процес, швидко напрацювати рішення уряду на виконання політичних рішень і цей процес запустити", - сказав голова Мін'юсту.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов виступає за введення візового режиму з Російською Федерацією найближчим часом.

"У нас буде відкритий в'їзд в Європу, і на сході необхідно вибудовувати кордон, який захистить цивілізацію від агресії Російської Федерації, від проникнення гібридних провокаційних технологій РФ на Захід", - сказав він.