ua en ru

Петренко повідомив про новий законопроект для повернення привласнених Януковичем коштів

Петренко повідомив про новий законопроект для повернення привласнених Януковичем коштів Фото: Павло Петренко розповів про новий механізм повернення вкрадених державних коштів

Законопроект направлено на експертизу до Ради ЄС

Міністерство юстиції України розробило новий законопроект для повернення державних коштів, привласнених екс-президентом Віктором Януковичем та його оточенням. Про це на прес-конференції повідомив глава Мін'юсту Павло Петренко, передає пресс-служба "Народного фронту".

"Сьогодні ми презентуємо ще один механізм, який дасть можливість Генпрокурору та прокурорам, які будуть розслідувати справи, повернути кошти, вкрадені в українського народу", - зазначив Петренко.


Він підкреслив, що розроблений проект відповідає стандартам ЄС і дозволить Україні провести процедуру конфіскації.

"Тому важливо, щоб цей закон швидко пройшов експертизу європейських експертів для того, щоб Янукович і його оточення через іноземних адвокатів не змогли потім в міжнародних судах відсудити вкрадені кошти", - пояснив Петренко.

Нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко висловив надію, що висновки Ради ЄС надійдуть до кінця травня, після чого законопроект у Раді зареєструють.

Нагадаємо, Луценко має намір особисто представляти обвинувачення проти Януковича в суді.