ua en ru

Петренко: Росія нестиме кримінальну відповідальність за війну в Україні

Петренко: Росія нестиме кримінальну відповідальність за війну в Україні Фото: Павло Петренко

Війна ведеться не лише на фронті, але і в юридичній площині

Російські чиновники, що розв’язали війну в Україні, понесуть за неї як матеріальну, так і кримінальну відповідальність. Про це міністр юстиції України Павло Петренко заявив в ефірі програми "Право на владу" телеканалу "1+1", передає РБК-Україна.

"Росія і російські чиновники, що розв’язали війну в Україні, будуть нести відповідальність - не лише грошима, але й кримінальну. Все одно ті люди, які розв'язали війну, які фактично вчинили масові вбивства в Європі, вони понесуть кримінальну відповідальність", - сказав міністр.

Петренко також вважає, що війна з Росією відбувається не тільки на фронті, але і в юридичній площині.

Він повідомив, що зараз міжнародні суди, в тому числі Європейський суд з прав людини, розглядають кілька позовів України проти Росії.

"Це і міжнародні апеляційні арбітражі, куди пішли наші державні компанії, державні банки та приватні компанії для того, щоб компенсувати збитки, пов'язані з окупацією Криму, Донецька і Луганська. Це і великий позов, який зараз готується і буде поданий в міжнародний суд ООН", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, міністр юстиції також повідомив, що в Європейський суд з прав людини подано вже близько 800 індивідуальних скарг українців на дії Російської Федерації.