ua en ru

Петренко: Кабмін внесе поправки до держбюджету щодо електронного декларування

Петренко: Кабмін внесе поправки до держбюджету щодо електронного декларування Фото: міністр юстиції України Павло Петренко

Уряд має намір скасувати пункт про перенесення електронного декларування на 2017 рік

Кабінет міністрів України найближчим часом внесе у Верховну Раду поправки до закону про державний бюджет в частині електронного декларування. Про це у своєму Facebook повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Сьогодні зі ЗМІ дізнався про те, що нібито в Законі про бюджет звідкись з'явився пункт, який відтерміновує запуск системи електронного декларування до 2017 року. З упевненістю заявляю - в проекті бюджету, який уряд подавав на розгляд Верховної Ради, такого пункту не було і не могло бути. Кабінет міністрів вже розробив і найближчим часом внесе до парламенту поправки до Закону про бюджет, які скасують цей пункт", - написав Петренко.

Крім того, за його словами, Кабмін буде вимагати провести розслідування, щоб виявити, яким чином правка з'явилася у фінальному тексті документа.

Сьогодні зі ЗМІ дізнався про те, що нібито в Законі про бюджет звідкілясь з’явився пункт, який відстрочує запуск системи...

Опубликовано Павло Петренко 4 января 2016 г.

Нагадаємо, сьогодні нардеп Віктор Чумак повідомив, що електронне декларування, яке є головним обов'язком перед Євросоюзом в частині отримання безвізового режиму, згідно державному бюджету на 2016 рік, відкладено на наступний рік.