ua en ru

Петренко ініціює перенесення СІЗО за межі міст

Петренко ініціює перенесення СІЗО за межі міст Фото: Павло Петренко

Також міністр розповів про можливий продаж низки СІЗО

Міністр юстиції України Павло Петренко ініціює перенесення слідчих ізоляторів (СІЗО) за міську межу. Про це він заявив в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна".

"22 з 26 СІЗО в обласних центрах в центральних частинах цих міст. Думаю, це не влаштовує українців, які живуть поруч з в'язницями. Наприклад, у Чернівцях, у центрі міста, прямо біля школи знаходиться СІЗО, де сидять люди, які відбувають довічне покарання. Впевнений, що СІЗО треба переносити за межі міст - це правильно з точки зору безпеки для громадян, і з точки зору гуманізації ставлення до людей, які там знаходяться", - зазначив Петренко.


Крім того, міністр розповів про можливий продаж низки СІЗО.

"В українському бюджеті немає коштів на будівництво нових в'язниць, тому ми запропонували механізм державного приватного партнерства, який зараз існує на рівні закону. Через публічні конкурси визначається інвестор, який будує нову в'язницю. Після того, як ця в'язниця затверджується конкурсною комісією, він отримує майданчик старого СІЗО і може побудувати на цьому місці якийсь соціальний об'єкт. Просто так продавати СІЗО ніхто не збирається", - наголосив Петренко.

Нагадаємо, раніше Петренко назвав запуск електронних декларацій в 2016 головним завданням українського уряду.