ua en ru

Петицію про вільне володіння зброєю перевірять на предмет маніпуляцій, - АПУ

Петицію про вільне володіння зброєю перевірять на предмет маніпуляцій, - АПУ Фото: Дмитро Шимків

Першу набрала 25 тис. голосів петицію перевірять на предмет технічних маніпуляцій

Петицію про вільне володіння зброєю, яка набрала необхідні для її розгляду Президентом 25 тис. голосів, перевірять на предмет технічних маніпуляцій. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Дмитро Шимків.

"У цю п'ятницю перша петиція набрала більше 25 тис. голосів, а, отже, згідно з законом і указом Президента, інформація про початок розгляду петиції буде оприлюднена протягом трьох робочих днів. Протягом цих днів ми вивчаємо технічні параметри, як збиралися підписи, хто голосував, чи відповідають зареєстровані підпису законом, не мали місце технічні маніпуляції, тощо. Саме зараз цей процес триває в АПУ", - повідомив Шимків.

Після оприлюднення інформації про початок розгляду в АПУ буде 10 днів на розгляд петиції і публікації результату з відповідним обґрунтуванням.

Шимків підкреслив, що електронна петиція - це "не інструкція до виконання, це не однозначно "так" або "ні" - це початок демократичного обговорення для знаходження рішення".

Хотів би дати пояснення та відповісти на деякі питання/тролинг щодо електронної петиції, яка досягнула 25 тис підписів. ...

Posted by Dmytro Shymkiv on 5 сентября 2015 г.

Нагадаємо, вчора петиція про вільне володіння зброєю зібрала 25 тис. голосів, необхідних для її розгляду Президентом України Петром Порошенком. Згідно з указом Президента України від 28 серпня 2015 р. №523/2015 "Про порядок розгляду електронної петиції, адресованій Президенту України", глава держави розглядає петиції, які змогли набрати не менше 25 тис. голосів за три місяці.