ua en ru

Петиція з вимогою ввести штрафи за викинуте на вулиці сміття набрала понад 25 тис. голосів

Петиція з вимогою ввести штрафи за викинуте на вулиці сміття набрала понад 25 тис. голосів Фото: українці вимагають ввести штрафи за сміття

Українці вважають, що оштрафувати людину, яка насмітила, має бути максимально просто

Електронна петиція до Президента України Петра Порошенка з вимогою ввести великі штрафи за викинуте на вулиці сміття набрала більше 25 тис. підписів. Це випливає з даних, розміщених на сервісі петицій на сайті Президента.

"Міста України потерпають від того, що наші співгромадяни часто кидають сміття прямо під ноги: упаковка від морозива, пачка від сигарет, будь-що. Двори багатоповерхівок часто схожі на смітники. Це дійсно викликає депресію у людей, для котрих це неприйнятно, та бажання втікти в іншу країну. Система штрафів за викидання сміття в неналежні місця не працює, не працює адмінпротокол з-за складності. Оштрафувати людину, що насмітила, має бути максимально просто", - йдеться у тексті петиції.

Як зазначають автори петиції, суспільні організації оперативно допоможуть вивчити досвід інших країн та запропонують шляхи їх реалізації в Україні.

"Великі штрафи, що накладаються на осіб-забруднювачів, у справі боротьби із забрудненням грають ключову роль та є найефективнішим мотиватором. Ті, хто викидає "бичок" під бордюр чи на клумбу мають знати, що вони ризикують викинути пів місячної з/п", - наголошують автори петиції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці за допомогою петицій до Президента пропонують Яценюку альтернативну роботу.