ua en ru

Петиція про припинення подачі української електроенергії в Крим набрала більше 25 тис. голосів

Петиція про припинення подачі української електроенергії в Крим набрала більше 25 тис. голосів Фото: Президент України Петро Порошенко

Українці просять Порошенко припинити поставки електроенергії в Крим

Електронна петиція до Президента України Петра Порошенка з вимогою припинити подачу електроенергії виробленої в Україні на тимчасово окуповану територію Криму набрала більше 25 тис. підписів. Це випливає з даних, розміщених на сервісі петицій на сайті Президента.

"Цією петицією я прошу висловити народну підтримку рішучим діям Президента України, спрямованих на посилення тиску на окупаційні влади Криму. Крим окупований. Шляхом брехні і зради кремлівські маріонетки захопили владу там. Вони вселили жителям півострова, що Україна всі ці роки була для них не Батьківщина, а вантажем, який тягнув їх вниз і не давав нормально жити. І багато людей повірили, що вони проживуть краще без України. Брехня може бути якою завгодно, але правда одна - без України Криму не прожити. І якщо всі кримчани зрозуміють, з'явиться надія на якнайшвидше повернення півострова під контроль нашої держави. Більш того, доходить до абсурду - забезпечуючи електроенергією окупаційний устрій в Криму, України сама змушена купувати електрику в сусіда-агресора", - йдеться в тексті петиції.

Зазначимо, відповідно до порядку на розгляд глави держави буде подаватися електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менше 25 000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня опублікування.

Нагадаємо, "Укренерго" 13 жовтня відновила подачу електроенергії в Крим по лінії Джанкой - Мелітополь.