ua en ru

У Петербурзі зірвали акцію проти війни з Україною

У Петербурзі зірвали акцію проти війни з Україною Фото: куб акції "Діти малюють світ"

Куб з дитячими малюнками розламали прокремлівські активісти

В Санкт-Петербурзі прокремлівські активісти зірвали антивоєнну акцію "Діти малюють світ", що проходила у місті з 2 травня 2017 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Сьогодні вранці, 5 травня 2017 року, активісти, які встановили куб з дитячими малюнками недалеко від станції метро "Піонерська", зазнали серії нападів з боку учасників прокремлівського "Національно-визвольного руху" та місцевих торговців", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, активісти викликали правоохоронців, але до їхнього приїзду нападники встигли розламати куб. Забравши всі його частини та інший реквізит акції, вони відвезли все це в невідомому напрямку.

Організатори заходу, серед яких "Демократичний Петербург", молодіжне "Яблуко", "Відкрита Росія" і ПАРНАС, вирушили у поліцію, щоб вимагати повернути їм майно, в тому числі через суд.

На думку активістів, головним фактором роздратування став напис на одній зі сторін куба "Ти пробач нас, Україно!", яка повинна була нагадати громадянам РФ про відповідальність за конфлікт з Україною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відомий російський журналіст передбачив, чим закінчиться "російська весна" на Донбасі. На думку публіциста Олександра Невзорова, важливим чинником, який прискорить кінець війні на Донбасі, стане те, що Росії доведеться оплачувати рахунки бойовиків за світло після того, як Україна перестала постачати електрику в "ЛНР".