ua en ru

Перший заступник глави СБУ підтвердив, що подав у відставку

Перший заступник глави СБУ підтвердив, що подав у відставку Фото: Віктор Трепак

Головною причиною такого рішення Трепак називає неможливість ефективно боротися з корупцією, поки на чолі ГПУ знаходиться Віктор Шокін

Перший заступник голови Служби безпеки України (СБУ), начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Центрального управління Віктор Трепак підтвердив інформацію про те, що подав у відставку з займаної посади. Про це Трепак розповів в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

Як повідомляється, головною причиною такого рішення Трепак називає неможливість ефективно боротися з корупцією, поки на чолі ГПУ знаходиться Віктор Шокін.

"Насправді я подав два рапорти на звільнення з посади. Перший - 29 жовтня на ім'я голови СБУ. Я діяв у відповідності з існуючими в Службі правилами: заступник голови подає рапорт про звільнення голові, а голова на його підставі вносить подання президенту, який видає відповідний указ. За аналогією з процедурою призначення на цю посаду. Після того як з моменту подачі рапорту пройшло 10 днів і на нього не було належної реакції, 9 листопада я подав другий рапорт - вже безпосередньо на ім'я президента. Закон дає мені таке право: відповідно до ст. 13 закону "Про Службу безпеки України", подання голови Служби обов'язково для призначення його заступника, а для звільнення закон такого подання не вимагає. Тому я звернувся безпосередньо до президента. Зараз перебуваю на лікарняному", - розповів Трепак.

Крім того, Трепак повідомив про те, що перш ніж подати рапорт, він зустрічався з президентом і просив звільнити його.

"Я попросив звільнити мене із займаної посади "у зв'язку з неможливістю виконання очолюваним мною спеціальним підрозділом визначених законом завдань щодо протидії корупції та організованої злочинності через перебування на посаді генерального прокурора України Шокіна В.М.". Це - головна причина мого рішення. Хоча і не єдина", - розповів він.

Разом з тим, як повідомляється, Трепак підкреслив, що його рішення було "вимушеним, але усвідомленим", незважаючи на те, що спочатку "було зовсім інше велике бажання - працювати".

Нагадаємо, раніше про відставку Трепака повідомляли джерела в АПУ, разом з тим, тоді цю інформацію в СБУ спростували.