ua en ru

Перший заступник глави АПУ Ковальчук може стати віце-прем'єром

Перший заступник глави АПУ Ковальчук може стати віце-прем'єром Фото: Віталій Ковальчук

У цьому випадку Яценюк втратить частину свого впливу

Перший заступник глави Адміністрації президента України (АПУ) Віталій Ковальчук може стати віце-прем'єр-міністром. Про це повідомили джерела РБК-Україна, йдеться в статті "Війна та мир: три сценарії для Кабміну Яценюка".

Після звіту прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у Верховній Раді України, він та його команда можуть отримати можливість працювати до вересня. Однак у цьому випадку уряд Яценюка "втратить контроль над ситуацією і його ініціативи не будуть набирати голосів у парламенті.

"Його (Яценюка - ред.) постійно ставити на місце, і вказувати на вторинність уряду по відношенню до депутатів. Уряд переформатується. Віталій Ковальчук стане першим віце-прем'єр-міністром. Прем'єру дуже швидко і не завжди в коректній формі будуть давати зрозуміти, що без Ради рішення уряду не більш ніж рядки на аркуші паперу", - йдеться в статті.

Нагадаємо, фракція "Блоку Петра Порошенко" рекомендувала коаліції розглянути кандидатуру першого заступника глави Адміністрації президента України Віталія Ковальчука на посаду першого віце-прем'єра, міністра економічного розвитку і торгівлі України.