ua en ru

Перший заступник генпрокурора Голомша в разі його звільнення з законом про люстрацію має намір подати в суд

Перший заступник генпрокурора Голомша в разі його звільнення з законом про люстрацію має намір подати в суд
Перший заступник генерального прокурора Микола Голомша в разі, якщо його звільнять в рамках виконання закону про люстрацію, буде оскаржувати це в суді.

Перший заступник генерального прокурора Микола Голомша в разі, якщо його звільнять в рамках виконання закону про люстрацію, буде оскаржувати це в суді. Про це Він заявив РБК-Україна.

"Безперечно, що подам до суду. Тут сумнівів бути не може... Я присвячу цьому шматок життя, але рішення буде законне на 100%", - заявив Голомша.

Він також зазначив, що сам заяву на звільнення подавати не буде.

"Ніколи в житті жодну заяву не подам. Тому що я воював з тією владою. Я відновлю через суд. Якщо люди перестануть мене поважати, тоді так, я звільнюсь. Але я не дозволю, щоб у моїй біографії була ганебний запис, що я був пособником влади за часів Януковича", - заявив Голомша.

Він пояснив, що зараз продовжує юридично залишатися першим заступником генпрокурора, але при цьому не має ніякого навантаження. "Я зараз формально є першим заступником, але я навантаження не несу за штатним розкладом", - заявив Голомша.

Він нагадав, що першим заступником генпрокурора його призначив в.о. генпрокурора Олег Махніцький. А вже за генпрокурора Віталія Яреми Голомша був позбавлений повноважень.

Нагадаємо, 22 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко доручив звільнити заступника генерального прокурора та заступника міністра внутрішніх справ. При цьому Президент не уточнив, кого саме має на увазі.