ua en ru

Перший центр прискореної реєстрації шлюбів відкриється в Сєвєродонецьку, - Петренко

Перший центр прискореної реєстрації шлюбів відкриється в Сєвєродонецьку, - Петренко Фото: міністр юстиції України Павло Петренко

Відкриття заплановане на 29 липня

Перший центр прискореної реєстрації шлюбів відкриється в Сєверодонецьку Луганської області. Про це в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна" заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Я ексклюзивно заявляю, що перший центр з надання послуг прискореної реєстрації шлюбів буде відкрито на Сході країни буквально в найближчі дні. Він відкриється в Сєверодонецьку та буде розрахований на наших переселенців, які переїжджають з окупованих територій і мали раніше проблеми з реєстрацією шлюбів, а також на учасників АТО, які зможуть одружитися за прискореною процедурою", - розповів Петренко.


Зазначимо, згідно з анонсом Мін'юсту, відкриття центру заплановано на завтра, 29 липня, на 14:00.

При цьому міністр також поділився своєю думкою про прискорену процедуру розлучення.

"У цьому питанні моя позиція така: якщо мова йде про розлучення в тих сім'ях, де є неповнолітні діти і суперечки з приводу майна, і де немає згоди членів сім'ї з приводу розлучення, повинна бути консервативна процедура черга суд, як і у всіх країнах цивілізованого світу. Якщо ж мова йде про подружжя, у яких немає дітей і спорів з приводу майна - це їх право розлучитися і для них процедура буде спрощена", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, 13 липня Кабінет міністрів підтримав спрощення порядку реєстрації шлюбів.