ua en ru

Перший трактор ХТЗ отримав ім'я начальника цеху Сергія Браїлка

Перший трактор ХТЗ отримав ім'я начальника цеху Сергія Браїлка До кінця березня підприємство випустить з моменту запуску 210 машин

Група DCH нарощує виробничі потужності Харківського тракторного заводу

Група компаній DCH Олександра Ярославського нарощує виробничі потужності Харківського тракторного заводу (ХТЗ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

Зокрема, зазначається, що до кінця березня підприємство випустить з моменту запуску 210 машин. За даними прес-служби ХТЗ, після тривалого простою, з конвеєра підприємства почали сходити перші трактори. Відновлення роботи з поступовим відновленням виробничих потужностей відбулося завдяки кредитній лінії в розмірі 400 млн грн, відкритій у вересні 2016 року новим інвестором в особі групи DCH Олександра Ярославського.

Одній з нових машин трудовий колектив Харківського тракторного заводу вирішив привласнити ім'я одного з видатних начальників механообробного цеху №2 Сергія Браїлка, який віддав роботі на ХТЗ 43 роки свого життя.

Згідно з інформацією прес-служби, до кінця березня 2017 року, завод вийде на щомісячні обсяги виробництва в 150 машин. У поточному році планується випустити близько 2 тисяч тракторів. Основними ринками збуту продукції стануть країни Східної Європи, СНД, Південно-Східної Азії і Африки.

alt

Нагадаємо, Харківський тракторний завод відновив свою роботу 6 січня 2017 року після десятимісячного простою. На даному етапі підприємство активно набирає робітників основних професій. Загальний обсяг інвестицій групи DCH у ХТЗ складе від 300 до 500 млн доларів США.

Зазначимо, Ярославський придбав контрольний пакет акцій ХТЗ в квітні 2016 року в австрійського акціонера Зігфріда Вольфа. Бізнесмен став кінцевим бенефіціаром ПАТ, сконцентрував у своїй власності 92% акцій. Новий власник розробив план оздоровлення підприємства. Одним з перших кроків стало поповнення оборотних коштів за рахунок відкритої кредитної лінії.