ua en ru

За перший квартал в "Укрпошті" виявили порушення на 16 млн гривень

За перший квартал в "Укрпошті" виявили порушення на 16 млн гривень Фото: служба безпеки "Укрпошти" відзвітувала про результати роботи

Правоохоронні органи порушили близько 50 кримінальних справ

Підрозділу безпеки ПАТ "Укрпошта" за перший квартал поточного року виявили порушення на підприємстві на загальну суму 16 млн гривень. Про це зазначається в повідомленні Міністерства інфраструктури про результати роботи підрозділів безпеки "Укрпошти".

Згідно зі звітом, служба безпеки попередила збитків на суму 5 млн гривень і повернула в дохід підприємства коштів на загальну суму понад 3 млн гривень. Крім того, 47 матеріалів було передано правоохоронним органам, на основі яких були порушені кримінальні справи.

У підрозділі безпеки також окреслили коло проблем, який "Укрпошті" належить вирішити. Зокрема, мова йде про облік та списання майна, використанні зброї, прозорості проведення конкурсів на вакантні посади, випадки незаконного перевезення через кордон дорогоцінних металів, зброї і наркотиків, а також кібератаки на "Укрпошту".

Як наголошується в повідомленні, в майбутньому на підприємстві планується створити централізований пункт охорони і власну інкасаторську службу.

Нагадаємо, раніше Смілянський розповів, коли чекати перші результати реформи "Укрпошти".