ua en ru

Російський Перший канал відмовився транслювати Євробачення

Російський Перший канал відмовився транслювати Євробачення Фото: Юлія Самойлова

Рішення прийняли через відсутність врегулювання питання участі Самойлової

Офіційний транслятор Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017" на території Російської федерації Перший канал відмовився транслювати Євробачення, яке пройде в травні в Києві. Про це повідомили російські ЗМІ.

"Рішення прийнято через те, що головний організатор "Євробачення" Європейський мовний союз не зміг врегулювати питання про участь у конкурсі росіянки Юлії Самойлової", - йдеться в повідомленні.

22 березня 2017 року Україна заборонила в'їзд російської учасниці Юлії Самойлової через її незаконны в'їзди на окупований півострів Крим. У той же день сайт "Вістей" (ВГТРК) повідомив, що через заборону на в'їзд Самойлової Перший канал не транслюватиме міжнародний конкурс, проте сам телеканал цього тоді не підтвердив.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські телеканали відмовилися від трансляції Євробачення 2017 із-за заборони на в'їзд Юлії Самойлової в Україну. До речі, російські ЗМІ запевняють, що навіть якщо Україна не допустить співачку до участі на Євробаченні, Самойлова все одно поїде на конкурс. Щоправда, вже в 2018 році.