ua en ru

Першим заступником губернатора Київської області призначений Лев Парцхаладзе

Першим заступником губернатора Київської області призначений Лев Парцхаладзе

Лев Парцхаладзе (на фото) призначений першим заступником голови Київської обласної державної адміністрації (ОДА). Відповідне рішення було прийнято 18 лютого на засіданні Кабінету міністрів України

Парцхаладзе є головою Київської обласної організації партії "Блок Петра Порошенка". Раніше він двічі ставав депутатом Київської міської ради четвертого скликання (з 2002 р. по 2006 р.) і шостого скликання (з 2008 р. по 2014 р.).

Новий перший заступник губернатора також відомий як президент Конфедерації будівельників України. Парцхаладзе був одним з ініціаторів реформи в будівельній галузі - за його сприяння був прийнятий закон України "Про регулювання містобудівної діяльності", який суттєво спростив дозвільні та погоджувальні процедури у будівництві. Це, в свою чергу, дозволило Україні піднятися в рейтингу Doing Business 2014 на 145 пунктів (з 186 місця в 2012 році до 41 у 2013 р.) за показником "Отримання дозволів на будівництво".

Лев Парцхаладзе народився в 1971 році в Тбілісі (Грузія). Закінчив Європейський університет фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу.

Парцхаладзе поповнив список вихідців з Грузії, залучених до роботи в української влади. Як відомо, раніше Президент України Петро Порошенко призначив головою Дорадчого міжнародної ради реформ екс-Президента Грузії Михайла Саакашвілі, а посаду заступника генерального прокурора України зайняв колишній прокурор Тбілісі Давид Сакварелідзе.