ua en ru

Перші торги за принципом "голландського аукціону" намічені на 15-20 жовтня, - ФГВФО

Перші торги за принципом "голландського аукціону" намічені на 15-20 жовтня, - ФГВФО Фото: в кінці жовтня будуть проведені аукціони по новій моделі (thebalance.com)

На торги буде виставлено один лот

Перші аукціони за принципом "голландського аукціону" планується провести вже 15-20 жовтня цього року. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Як повідомляється, одним лотом торги будуть виставлені активи ПАТ "Ерде банк". Документи, які регламентують проведення "пілотного проекту" з використанням "голландського аукціону", вже зареєстровані у Міністерстві юстиції.

Торги за голландською моделлю будуть проходити протягом одного дня, в три основних етапи.

Перший - автоматичне покрокове зниження ціни. Учасники будуть знати, в який час і наскільки знизиться ціна лоту. Зупинити зниження ціни може будь-який з учасників, просто натиснувши кнопку "купити".

У 16:00 стартує другий етап аукціону протягом 15 хвилин всі зареєстровані користувачі можуть зробити свої "закриті цінові пропозиції".

Третій етап - раунд-пропозиція найкращої ціни від того, хто зупинив автоматичне покрокове зниження ціни. Щоб стати переможцем він повинен на один крок аукціону "перебити" найвищу з представлених "закритих цінових пропозицій". Таким чином, той, хто натисне на кнопку "купити" першим, отримає конкурентну перевагу: він єдиний з учасників зможе поліпшити свою ставку і ще раз, підвищивши її, придбати актив в кінцевому підсумку.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Міністерство юстиції України затвердило рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів по реалізації пілотного проекту щодо продажу активів у ProZorro.Продажу за принципом "голландського аукціону" (аукціон зі зниженням ціни - ред.).