ua en ru

Першу нитку турецької ділянки "Південного потоку" здадуть в експлуатацію до кінця 2015 р., - "Газпром"

Перша нитка морського газопроводу ділянки "Південного потоку" в Туреччині буде здана в експлуатацію до кінця 2015 р.

Перша нитка морського газопроводу ділянки "Південного потоку" в Туреччині буде здана в експлуатацію до кінця 2015 р. Про це повідомляє прес-служба ВАТ "Газпром".

"Морська частина "Південного потоку" пройде більш ніж в 110 км від узбережжя Туреччини на глибині до 2200 м. Укладання першої нитки морського газопроводу почнеться в російських територіальних водах в кінці 2014 р. Перше судно-трубоукладчик увійде в межі виключної економічної зони Туреччини в першому кварталі 2015 р. Перша нитка морського газопроводу буде здана в експлуатацію до кінця 2015 р.", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, в "Газпромі" повідомляють, що Міністерство охорони навколишнього середовища і містобудування Туреччини вже затвердило Звіт про результати оцінки впливу на навколишнє середовище (ЗВНС) і дало позитивний висновок про результати ЗВНС турецького ділянки морського газопроводу "Південний потік".

Повідомляється, що звіт включає оцінку потенційних факторів впливу будівництва газопроводу на навколишнє середовище, в тому числі на геологічні умови морського дна, якість води, морську флору та фауну. Документ містить висновок про те, що реалізація проекту не матиме значного впливу на екологію Чорного моря, в тому числі на рибний промисел в регіоні. Крім того, у звіті пропонується ряд заходів з метою запобігання або зведення до мінімуму будь-якого впливу проекту на навколишнє середовище.

Нагадаємо, раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що в кінці 2015 р. по газопроводу "Південний потік" буде поставлений перший природний газ.