ua en ru

У першому півріччі турпотік в Україну виріс, - МЕРТ

У першому півріччі турпотік в Україну виріс, - МЕРТ Фото: туристичні вказівники в Києві (РБК-Україна)

За перші 6 місяців року в Україну в'їхали понад 6 млн туристів

У першому півріччі 2017 року в Україну в'їхали 6,3 млн закордонних туристів, що на 8,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку (МЕРТ) України.

У МЕРТ відзначають, що Всесвітня туристична організація ООН (ЮНВТО) відносить до числа туристів осіб, які перетнули кордон зі службовою, діловою, приватної, релігійною метою, з метою туризму і навчання, культурний та спортивний обмін, транзит тощо.

Тому туристи, які визначають мету своєї поїздки «в особистих цілях», також входять до загальної кількості туристів. За даними ДПСУ у I півріччі 2017 року з метою "туризм" в Україні в'їхали 19,2 тис. осіб.

"Однак ця цифра не відображає реального стану речей, так як розраховується тільки за даними, які надаються громадянами на пунктах перетину кордону. Поняття "турист" охоплює більш широке коло людей, ніж ті, хто визначає мету своєї туристичної поїздки, тому фактично інформація щодо мети "туризм" не відображає реальної кількості туристів, які відвідують Україну", - пояснили в МЕРТ.

Нагадаємо, Росія, яка багато років поспіль очолювала ТОП-5 країн з найбільшим потоком туристів у Київ, за підсумками 2016 року вибула з цього списку.