ua en ru

У першому півріччі Mercedes продав більше автомобілів, ніж BMW

У першому півріччі Mercedes продав більше автомобілів, ніж BMW Фото: за перші шість місяців цього року продажі Mercedes виросли на 12%

Мета компанії - до 2020 року повернути собі лідерство в сегменті люксових автомобілів, втрачене 11 років тому

Компанія Mercedes-Benz за підсумками першого півріччя 2016 року обігнала BMW за кількістю проданих автомобілів. Про це повідомляє Bloomberg.

За перші шість місяців цього року продажі Mercedes зросли на 12% і склали трохи більше одного мільйона автомобілів. В той час, як BMW підвищив продажі за той же період на 5,8%, до 986 тисяч автомобілів. Різниця між конкурентами склала 20 тисяч автомобілів.


Крім цього, стати лідером преміум-сегменту також претендує і Audi. Компанії вдалося в першому півріччі збільшити продажі на 5,6% - до 953 тисячі автомобілів.

Згідно з даними за червень, компанія BMW підвищила продажі автомобілів на 9,7% - до 189,1 тисячі штук, Mercedes – на 11%, до 188,4 тисячі, а Audi - на 7,4%, до 169 тисяч автомобілів.

Як пише видання, BMW відібрав у Mercedes-Benz лідерство в сегменті люксових автомобілів ще в 2005 році. Після цього керівництво Mercedes-Benz поставило перед компанією мета - випередити BMW і знову стати лідером з продажу автомобілів преміум-класу до 2020 року.

Нагадаємо, BMW показала безпілотний автомобіль, який з'явиться в 2021 році.