ua en ru

На період роботи Кабміну Яценюка припадає близько 3,5 млрд грн збитків, - Гордієнко

На період роботи Кабміну Яценюка припадає близько 3,5 млрд грн збитків, - Гордієнко Микола Гордієнко

Близько 3,5 млрд грн корупційних збитків припадає на друге півріччя 2014 р., тобто на період роботи уряду Арсенія Яценюка. Про це заявив екс-голова Державної фінансової інспекції (ДФІ) Микола Гордієнко на спільному засіданні парламентських комітетів з питань протидії корупції та забезпечення правоохоронної діяльності, передає кореспондент РБК-Україна.

"З середини 2014 р., з серпня, ми почали проводити планові та позапланові ревізії уряду Яценюка. Озвучені мною 7,6 млрд корупційних збитків, встановлених мною в 2012-2014 рр., близько 3,5 млрд корупційних збитків припадає на друге півріччя 2014 р., тобто на період роботи уряду Яценюка", - заявив Гордієнко.

За його словами, ця цифра встановлена в основному в результаті позапланових ревізій, які охоплювали лише невелику частину фінансової діяльності державних суб'єктів господарювання, а не весь обсяг фінансово-господарської діяльності.

"За моїми оцінками, якщо провести повні планові ревізії, сума корупційних збитків досягне десятків мільярдів доларів. Такі планові перевірки треба починати негайно і проводити незалежними від уряду Яценюка аудиторами, інакше всі корупційні факти будуть приховані", - підкреслив екс-глава ДФІ.

Нагадаємо, 4 березня Кабмін усунув керівника Держфінінспекції Миколи Гордієнка, призначивши на цю посаду Михайла Дибу.

Зазначимо, 10 квітня генпрокурор Віктор Шокін доповість у Верховній Раді щодо звинувачень екс-голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка на адресу Кабміну.