ua en ru

Перевізники отримають можливість самостійно формувати маршрути автобусів, - МІУ

Перевізники отримають можливість самостійно формувати маршрути автобусів, - МІУ Фото: перевізники отримають можливість самостійно формувати маршрути автобусів

Також перевізники зможуть самі планувати їх розклад і режим руху

Перевізники зможу самі формувати маршрути автобусів, планувати їх розклад і режим руху. Про це говоритися в статті РБК-Україна "Автобуси відпускають у вільне плавання".

Як повідомляється, Міністерство інфраструктури (МІУ) підготувало законопроект, спрямований на дерегуляцію та лібералізацію ринку пасажирських перевезень в Україні.

"Законопроект також передбачає формування маршрутів, виходячи з потреб населення, і відправлення автобусів зі будь-якого пункту в місті, де це не заборонено місцевою владою і правилами дорожнього руху", - розповів головний спеціаліст відділу розвитку та регулювання ринку автомобільних перевезень Мінінфраструктури Роман Дубас.

У той же час директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Мінінфраструктури Роман Хміль повідомив, що перевізники отримають можливість "самі формувати маршрути, планувати їх розклад і режим руху, залежно від потреб населення в поїздках, визначати початкові і кінцеві пункти та зупинки на цих маршрутах".
Крім того, перевізники отримають право самостійно вибирати варіанти продажу проїзних квитків.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям загрожує подорожчання послуг комунального транспорту.