ua en ru

Для перерахунку пенсій військовим на рік потрібно майже 8 млрд гривень, - Розенко

Для перерахунку пенсій військовим на рік потрібно майже 8 млрд гривень, - Розенко Фото: військові пенсіонери (facebook.com-Татьяна Шевченко)

Військовим пенсіонерам на сьогодні вже виплачено 312 млн гривень

Для перерахунку пенсій військовим Україні на рік додатково потрібно близько 8 млрд гривень. Про це після селекторної наради щодо перерозрахунку пенсій військовослужбовцям повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в коментарі РБК-Україна.

"Щоб перерахувати пенсії зараз на рік додатково нам треба десь 7,8 мільярдів гривень. На сьогоднішній день понад 300 тисяч пенсіонерів свої виплати отримали. Заднім числом, з 1 січня 2018 року всі пенсії військовим пенсіонерам будуть перераховані і осучаснені",- повідомив Розенко.

В ході наради міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив, що станом на 11 квітня забезпечено виплати на суму близько 312 млн гривень військовим пенсіонерам.

"Прийняття урядом 21 лютого постанови дало можливість розпочати перший етап перерахунку пенсій. Вже виплати розпочато. Ці виплати проводяться для військовослужбовців. Виплата буде здійснюватись поетапно", - сказав Рева.

Нагадаємо, в Україні скасовано призначення спеціальних пенсій, крім військових, а призначені пенсії вже не будуть перераховуватися.